Ads 468x60px

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

iPod & iTunes:τα κέρδη που προέρχονται από την ψηφιακή μουσική, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνούν κατά πολύ την φυσική μορφή της μουσικής.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Digital Phonographic Industry, τα κέρδη που προέρχονται από τα download της ψηφιακής μουσικής έχουν ξεπεράσει, για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κέρδη που προέρχονται από την πώληση φυσικής μορφής μουσικής, δηλαδή τα CD. 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό της αγοράς ψηφιακής μουσικής ανέρχεται στο 55.5 % του συνόλου της μουσικής βιομηχανίας, αρκετά περισσότερο από το 31% των παγκόσμιων media. Τα κέρδη του ψηφιακού κόσμου, συμπεριλαμβανόμενων και των συνδρομών και της διαφήμισης, αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο μέχρι να φτάσουν το απίστευτο ποσοστό των 86.5 εκατομμυρίων, σε αντίθεση με τον τομέα των φυσικών μέσων, όπως των CD, που μειώθηκαν στο 15.1 % και το καθαρό κέρδος ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 69.3 εκατομμυρίων. 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ψηφιακών album αυξήθηκαν κατά 22.7 %, τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες κατά 93 %, ενώ οι διαφημίσεις για υπηρεσίες, όπως Sportify, κατά 20 %. 

Είναι φανερό λοιπόν ότι το iPod και το iTunes κατάφεραν να αλλάξουν κυριολεκτικά τον κόσμο της μουσικής και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά. 

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...