Ads 468x60px

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

To Sandbox πλέον σε λειτουργία για τους προγραμματιστές εφαρμογών Mac


Δημοσιευμένη Εικόνα

Η 1η Ιουνίου πέρασε, και αυτό σημαίνει ότι προθεσμία της Apple για τους προγραμματιστές Mac εφαρμογών που ρητά ανέφερε πως όλες εφαρμογές που υποβάλλονται στο Mac App Store θα πρέπει να τηρούν τις Sandboxing απαιτήσεις έχει περάσει. Όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές του Mac App Store πλέον δεν θα μπορούν να ενημερωθούν αν δεν ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές της Apple. Ενώ Sandboxing θα σημαίνει ασφαλές και απλούστερες εφαρμογές Mac, υπάρχουν κάποιες αρνητικές επιδράσεις για τους προγραμματιστές τους που πρέπει να εξετάσουμε.

Σε περίπτωση που δεν ξέρατε, το Sandboxing ουσιαστικά αναφέρεται στους περιορισμούς που κρατούν μια εφαρμογή από την αλληλεπίδραση του με το σύστημα σε επίπεδο πόρων και αρχεία. Το μέτρο ασφάλειας έχει ως στόχο να κρατήσει τους ιούς και το κακόβουλο λογισμικό μακριά από τη διάδοση του μέσα OS X, και επίσης λειτουργεί ως ελεγκτής έτσι ώστε μια εφαρμογή να μην μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία καταστροφή ένα βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές Sandboxing της Apple, οι προγραμματιστές πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια λίστα της Apple για κάθε μια από τις εφαρμογές τους στην οποία παρέχονται συγκεκριμένα δικαιώματα πρόσβασης σε πόρους του συστήματος και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως η αποστολή ενός εγγράφου σε έναν εκτυπωτή ή η ανάγνωση και η εγγραφή ενός αρχείου στο OS X σύστημα αρχείων. Ένα εξαιρετικό μέτρο ασφαλείας, αλλά υπάρχουν και μερικές κακές παρενέργειες.

Για παράδειγμα, οι εφαρμογές που βασίζονται στην άμεση πρόσβαση στο OS X δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από τον περιορισμένο κατάλογο της Apple. Ενώ ο μέσος χρήστης του Mac App Store δεν θα παρατηρήσει κάτι διαφορετικό με το Sandbox, ορισμένες εφαρμογές θα πρέπει να αφαιρέσουν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να προσφέρουν εναλλακτική λύση τότε, με πλήρεις εκδόσεις των εφαρμογών τους όχι στο Mac App Store αλλά στο διαδίκτυο. Το Macworld εξέτασε το κόστος του Sandboxing, και υπάρχουν ορισμένα είδη εφαρμογών που θα πρέπει να αφαιρέσουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους εξαιτίας των νέων κανόνων:
Παράθεση
But that security comes with a price, at least in some cases. Some developers say that sandboxing will force them to remove features from their apps—or, in some cases, to pull them from the Mac App Store entirely. For example, the sandbox generally prohibits actions like simulating key presses (like a typing expander tool might perform) or accessing root-level privileges (like executing certain command line scripts).


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...